Avance beregner og Tilbudsberegner

Nøgletal beregner

Beregn nøgletal for dine produkter

Indtast indkøbspris og salgspris - så beregner formularen nøgletal for dig.

%

 

Beregn total profit ved et bestemt antal

Er du ved at beregne et tilbud kan du indtaste antallet her og se din samlede fortjeneste. Du kan også lave en ny salgspris her, for at se hvordan din profit påvirkes.
Alle priser her, beregnes ex. moms.

Nøgletal er vigtige for din forretning

Slip for svære og uoverskuelige beregninger – vi har lavet værktøjet til dig, der ønsker en nem løsning til at kende dine nøgletal for fortjeneste på dine varer.

Værktøjet her giver dig alt du skal bruge for at kende din fortjeneste, både i fortjeneste i procent, fortjeneste i kroner og avance i procent.

Indtast blot din indkøbspris på et produkt og produktet salgspris – så får du automatisk alle dine nøgletal og kan se hvad du rent faktisk tjener på din varer.

Beregn din avance

Det er vigtigt at kende din avance på dine produkter, fordi det hjælper med at bestemme, om produktet er rentabelt at producere/købe og sælge. Det hjælper også med at bestemme prisen på et produkt og med at tage beslutninger omkring din markedsføringsindsats på det enkelte produkt eller måske kategori.

I beregneren ovenfor kan du blot indtaste din indkøbspris esklusiv moms og din salgspris til kunder inkl. moms – så får du automatisk en beregning af dine avance i procent, din fortjenste i procent samt din fortjeneste i kroner ex. moms.

Total avance på et samlet tilbud / mængde rabat

Hvis du har fået en forespørgsel fra en kunde der ønsker mange stk af en vare, så er beregneren ovenfor helt perfekt til dig. Når du i den øverste del af beregneren indtaster indkøbspris og salgspris, så udfyldes nederste del også automatisk og hér kan du så ændre salgsprisen ex. moms og antal vare.

Hvis du eksempelvis skal sælge 500 stk af en vare, og vil give rabat, så kan du med denne beregner sænke salgsprisen ex. moms og se den samlede mængderabat i kroner og i procent.

Du kan ligeledes se den samlede omsætning og den samlede fortjeneste i kroner og i procent.

Beregn altid dine nøgletal ekslusiv moms

Du bør altid regne på din avance og fortjenste ex. moms. Momsen er alligevel ikke dine penge, som sådan, den modregnes i din købsmoms og positive difference skal afleveres til statskassen.

Sælger du fra Danmark og ud af landet vil du i visse tilfælde ikke opkræve moms – så det er altid bedst uanset hvad, at beregne din avance eksklusiv moms.

Prissætning af produkt

Det er vigtigt at tage højde for eventuelle afgifter og andre omkostninger, der er forbundet med et produkt, før du fastsætter prisen. Det kan f.eks. være forsendelses- og håndteringsgebyrer, told eller emballageomkostninger. Summen af disse udgifter skal trækkes fra din salgspris for at bestemme din reelle fortjenste.

Hvad betyder avance?

Avance er en beregning af hvor stor en procentdel af salgsprisen der udgør din fortjeneste.

Sælger du foreksempel en vare til 150 DKK inkl. moms, som du har købt for 40 DKK ex. moms, så har du en fortjenste på 80 DKK ex. moms og i procent er det er det 200% fortjeneste.

Men hvad er så avancen i dette tilfælde? Jo, de 80 DKK som er din fortjenste udgør så 66,67% af salgsprisen – altså, din avance er 66,67%.

Din avance kan ALDRIG være 100% eller højere. (Kan kun være 100%, hvis du har fået varen gratis)

Din Fortjeneste kan GODT være 100% og højere!