Linkbuilding er for mange rigtig svært at komme igang med og koster ofte rigtig mange penge, men sådan behøver det nødvendigvis ikke at være. Læs med her og få gode råd til at komme igang med linkbuilding, gratis eller billigt.
Hvis du vil rangere højt på google med din webshop eller hjemmeside, er det vigtigt at der bliver optimeret for at opnå det.
Det kan du gøre ved at lave en masse godt og relevant indhold på din side i form af blogindlæg, hjemmesider tekster, produktbeskrivelser med mere. Det er vigtigt at du har styr på din title tag og meta description, da det er dette der vises på google, når nogen finder din pågældende side i googles søgeresultater.
Teknisk SEO før linkbuilding
Det er vigtigt at du optimerer alt hvad du kan internt på hjemmesiden / webshoppen, før du begiver dig ud i at bruge mange penge på alt det eksterne. Det er som nævnt sådan noget som title tag, og meta description, samt korrekt opstilling af h-tags, og at lave uddybende teksterne om hvert emne er klart at foretrække.
Hvis ikke du har styr på det interne (teknisk SEO), før du laver det eksterne SEO (linkbuilding), så risikerer du ikke at få nok ud af din tid og penge. Google fokuserer meget på at dit indhold er relevant og let læseligt for brugerne, samt at brugerne opnår det resultatet de søgte.
Her får du en tjekliste over punkter der er vigtigt internt, som du bør få styr på først:
- Title Tag (Maks 70 tegn)
- Meta description (120 tegn på mobil / 158 tegn på pc)
- Korrekt h-tags (H1 -> H2 -> H3)
- Skriv helst mere end 400 ord pr. side, og gerne 1000 ord eller mere i blogindlæg/artikler osv.
- Optimering af billede (Komprimering og ALT-tekst)
- Internt linkstruktur (Link til interne sider)
Dette er blot få punkter, men disse er yderste vigtige for din søgemaskine optimering.
Når du er klar til linkbuilding
Når du har styr på det interne, kan du begynde at investerer tid og penge i det eksterne, nemlig linkbuilding.
Linkbuilding kan sammenlignes med anbefalinger: Hvis du går en tur i en gågade og spørger efter den bedste frisør eller restaurant, og der er mange der anbefaler det samme sted – så er det typisk det sted du vælger.
Links kan derfor påvirke google til at vise dig højere i søgeresultaterne. De landingspages der linkes til, altså anbefales af andre, får en højere link rank, og øger derfor dine muligheder for at rangere højere.
Det gøres for eksempel ved hjælp af artikler der udgives på andre hjemmesider end din egen, hvori der indgår et link til din hjemmeside eller webshop. Disse artikler skal gerne være lange og uddybende omkring det emner du bringer på banen – det samme gælder dine interne blogindlæg, læs her hvordan du
skriver gode blogindlæg.
Også ved artikler på eksterne sider, er det vigtigt at du opfylder kravende for H-tags, og får lavet Title tag og meta description.
Hvis du blot sender artiklen til en der skal udgive, så sørg for at tjekke om udgiveren får det lavet på udgivelsen.
Hvad er korrekt H-Tags?
Men hvad er nu korrekt H-tags og korrekt opstilling af dem? Det kan godt være lidt uoverskueligt, men vi har her et godt eksempel på hvordan det skal opbygges. Du skal tænke lidt ligesom mapper på din computer, du skal ind i én mappe, for at komme ind i en anden, for så at komme ind i en trejde mappe, altså denne sti er vigtig at huske på. Se billedet nedenfor her:
Hjælp til linkbuilding:
Nu er du godt klædt på til at lave teknisk SEO og linkbuilding, men hvordan finder du så steder at udgive artikler?
Det kan også godt være rigtig svært, men vi giver dig gerne her en lille liste over nemme steder at starte med.
Og mange mange flere – læs evt. også vores lille e-bog her:
SEO/Linkbuilding: Mere Trafik & bedre økonomi